tiistai 5. maaliskuuta 2019

RYHMÄSTÄ VOIMAA PIKKULAPSIARKEEN


















Vuodesta 2014 alkaen olemme toteuttaneet Kangasalla kuuden kuukauden ikäisten lasten ryhmäneuvolaideaa, joka onkin saanut hyvän vastaanoton vanhemmilta.

Neuvola tarjoaa vaihtoehtoa osallistua 6 kk ikäisen lapsen kanssa vertaistukea antavalle ryhmäneuvolakäynnille. Perhe saa palvelun halutessaan myös yksilökäyntinä.


Ryhmätapaamisia on ollut ensin Rantsun perhetuvalla, sitten Perhetupa Pikkutaskussa Sipetan talossa.


Saimme uuden ja ryhmän tarpeita paremmin palvelevan paikan tammikuun -19 alusta Seurakunnan perhetalosta. Toiminta jatkuu edelleen kaupungin toimintana ja korvaa lapsen 6kk käynnin terveydenhoitajan vastaanotolla.

Pälkäneellä ei ryhmäkokojen vuoksi ole mahdollista järjestää samanmuotoista 6kk-ikäisten ryhmäneuvolaa, mutta halutessaan myös Pälkäneen äidit ja vauvat saavat osallistua ryhmäneuvolaan Kangasalan puolella.

Kysy oman alueesi terveydenhoitajalta päivämääristä!


Ryhmäneuvolassa mietimme yhdessä pienokaisten kehityksen asioita ja usein yhteisissä keskusteluissa löytyy hyviä vinkkejä toisilta perheiltä.
Mukana on terveydenhoidon ammattilaisia neuvolasta, suunhoidosta ja perhetyöstä. Ideana on, että useampi ammattilainen on perheen käytettävissä samalla käynnillä ja että perhe saa vertaistukea samassa elämänvaiheessa olevilta perheiltä.

Uutena yhteistyökumppanina seurakunnasta
tulevat paikalle esittäytymään perhediakoni ja perheterapeutti. Heiltä perheet voivat halutessaan varata henkilökohtaista aikaa parisuhde asioissa.
Suun terveystarkastus ja neuvolakäynti hoidetaan ryhmäkäynnillä lyhyenä yksilöllisenä tapaamisena.

Lapsen kehitys, nukkuminen, kiinteiden ruokien opettelu, puhkeavat hampaat ja vanhemmuus ovat keskiössä näissä tilaisuuksissa. Mietimme yhdessä myös tapaturmiin varautumista, sillä viimeistään 6kk käynnin jälkeen useimmat lapset lähtevät vauhdilla ryömimään tai konttaamaan.

Ulkopuolisia vieraita on myös ajoittain mukana. Heiltä on saatu infoa esimerkiksi turvaistuimista tai perheiden jaksamisen keinoista.

Kiitämme Sipetan Ullaa ihanasta lahjasta,
 jonka saimme häneltä ryhmäneuvolan pikkuasiakkaille









Läsnä ja lähellä tärkeällä hetkellä